בניית אתר וורדפרס וקוד פתוח מול קוד סגור

אתה כאן: דף הבית  > בניית אתרים  > בניית אתר וורדפרס וקוד פתוח מול קוד סגור

רבים מכם בוודאי שמעו על אתרים שעושים שימוש בקוד פתוח ויותר ספציפית, על בניית אתר וורדפרס (WordPress), שהיא אחת המערכות הידועות ביותר בקוד פתוח, אם לא הידועה שבהן.

לאתרים בקוד פתוח יש מספר גדול של יתרונות לעומת קוד סגור הנובעים מכך שהקוד של האתר זמין לכל דורש בחינם ולכן כל אחד להתקין אותו על שרת האינטרנט שלו, להתעדכן בגרסאות חדשות שלו ולעשות שינוי בקוד עצמו לפי ראות עיניו. שינוי זה יכול להשפיע על תפקוד האתר, אופן הניהול שלו או עיצובו החיצוני.

לעומת זאת, אתרים בקוד סגור הן אתרים שמגיעים עם רשימה קבועה וידועה מראש של תכונות בהתאם לגרסה שבה בחר המשתמש. לעיתים יש אמנם גם גרסאות בחינם, אך אלו מלוות בפרסומות או מוגבלות באופן אחר (למשל, אי היכולת להשתמש בדומיין (שם מתחם) עצמאי) מבחינת בעל האתר, בטווח הקצר, אתר בקוד סגור עשוי להוות פתרון זמין ונוח יותר, אך בשלב כלשהוא, כאשר נוצר הצורך לבצע שינוי גדול באתר או לעבור לחברת בניית אתרים אחרת, מתגלה שאי אפשר להעביר את האתר בקלות מכיוון שהוא לא מתבסס על פורמטים ידועים של אחסון והעברה של מידע. יתרה מכך, גם אם תהיה אפשרות לבצע העברה של האתר או חלקים ממנו לפורמט חדש, ייתכן שהחברה תדרוש תשלום נוסף ותהפוך את כל תהליך העברת האתר ללא משתלם מבחינה כלכלית.

היתרונות הספציפיים של בניית אתר וורדפרס

בתור מערכת קוד פתוח וותיקה שנמצאת בפיתוח מזה יותר מעשור, וורדפרס הספיקה לעשות מספר נכבד של קילומטרים על מאות אלפי אתרים ברחבי האינטרנט, כך שהגרסאות האחרונות שלה הן מלוטשות במיוחד וקלות להפעלה גם עבור מי שמעולם לא ניהל אתר אינטרנט בעצמו.

הנה רק מספר דוגמאות ליכולותיה של המערכת

  • אפשרות לבחור מבין מספר בלתי מוגבל של ערכות עיצוב, חלקן אף מותאמות לגלישה דרך סמטארפונים (עיצוב רספונסיבי). התבניות מתאימות למגוון גדול מאוד של אתרים : אתרי תדמית קטנים וגדולים, פורטלים, אתרי חדשות וכמובן בלוגים (אליהם יועדה המערכת מלכתחילה).
  • שינוי התפריטים ומבנה האתר בלחיצת כפתור בתבניות התומכות בכך.
  • עורך דפים דמוי וורד בו אפשר לראות כיצד ייראה כל עמוד או עדכון (פוסט) חדש שיוצרים, כולל שילוב של קטעי וידאו מיו-טיוב או אתרים דומים ותמונות.
  • מבחר בלתי מוגבל של תוספים המגדילים עוד יותר את יכולות המערכת : החל מהקמה של חנויות וירטואלית ועד ליצירה של גלריות תמונות מותאמות אישית ועשירות באפקטים גרפים, או חיבור למערכות שונות לניתוח אתרים (גוגל אנאליטקס וכו'). חלק גדול מן התוספים הללו זמינים בחינם ואחרים בתשלום של כמה עשרות דולרים לכל היותר…
  • עדכון אוטומטי של המערכת ושל התוספים השונים מתוך לוח הבקרה ללא צורך לעדכן את הקבצים ידנית כמו גם הורדה של עיצובים ותוספים חדשים הישר מתוך מסך החיפוש.

למרות הרשימה המכובדת של התכונות הללו, יש לציין כי אפילו אם בניית אתר וורדפרס באופן עצמאי לחלוטין היא אפשרית, רוב הגולשים שאין להם ניסיון קודם עם הקמת אתרים, עדיף שיסתייעו בשירותיה של חברה מקצועית. חברה מקצועית יכולה להתקין את התוספים הרלוונטיים ביותר וכמו כן למתג את האתר גם מבחינה עיצובית. במרבית המקרים, אפשרות זו עדיין משתלמת יותר מאשר בניית אתר בקוד סגור או השקעת שעות רבות בהתקנת המערכת דרך גישה ישירה לשרת והתעסקות עם פרטים טכניים שונים (החל מרכישת שם מתחם ועד קניית חבילת אחסון).

סגור תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *