לעיתים נראה כי המציאות העסקית כיום מבוססת על ההנחה כי מידע שלא נשמר בצורה דיגיטלית, אם כמידע רלוונטי לצורך תפעול עסקי שוטף או כמידע פתוח לציבור על גבי הרשת, אינו קיים כלל. מה שהוביל למצב בו יכולות המחשוב הינן העורקים עליה זורמת כל מערכת עסקית. ובלעדיה, אפילו לזמן קצר, לא תיתכן פעילות עסקית כל שהיא. על כן חשוב להבין את אפשרויות המחשוב הנחוצות כיום.
גבולות החומרה והעדרם בענן
בעוד המחשוב הקונבנציונאלי נתון לחסדי מגבלות החומרה, שלעיתים נדירות הותאמה מלכתחילה תוך תחזית מדויקת של העתיד וחישוב נכון של כמות הפעילות לה יזדקק העסק, מחשוב ענן נקי ממגבלות אלה ובבסיסו הינו דינאמי ומותאם בשלמות לצורכי העסק ובשל כך חוסך קניית ואחזקת משאבים מיותרים.
כך למשל, בעל עסק הרוצה להרחיב את מספר תחנות העבודה הממוחשבות שלו, לא נזקק לבצע שיפורים בשרת המקומי שלו, קניית תוכנות נלוות דוגמת מערכת הפעלה וכדומה ורק אז לבדוק אם אכן תוספות אלה אפקטיביות ומהי רמת היעילות שהן מספקות לו, אלא להרחיב את כוח העבודה הממוחשב שלו בחוכמה, תוך ניסוי ותהייה וללא השקעה מיותרת.
כמו כן, מכיוון שהענן מבוסס על שרתי הספק, מתאפשר מעבר ללא עלות מיוחדת בין מערכות הפעלה הפועלות אצל הספק. עובדה שיכולה לחסוך בעתיד בעלויות פיתוח ולאפשר דינאמיות טכנולוגית בקלות.
תן לענן שלך לאבטח את עצמו
כל כוח מחשוב, באשר הוא, נתון לבעיות אבטחה הדורשות את תשומת הלב והכיס. אך בעוד מחשוב קונבנציונאלי הינו תחת אחריות בעל העסק האישית והבלעדית, מחשוב בענן משמש בעצם ככוח צרכני, בו כל המשתמשים בשרת מממנים את פתרונות האבטחה. מה שגורם מחד גיסא להגדלת האבטחה על הנתונים ומאידך להוזלת העלויות לכל משתמש.
מחשוב בענן ככלי להמשכיות עיסקית
אך יתרונו הגדול באמת של מחשוב הענן טמון בהמשכיות העסקית (DR\BCP) שהוא מספק.
הדינאמיות האינטרנטית שמייצרת אין ספור נתונים בכל רגע נתון הפכה את הגיבוי המיידי למוצר בסיסי הדורש חשיבה והערכות על מנת לוודא מינימום נזק במקרה של קריסת מערכות. כלומר: זמן התאוששות RTO)) מינימלי תוך איבוד כמות נתונים מינימלית.
מחשוב הענן לא שימש בעבר תחליף להקמת אתר DR פנימי, מכיוון שהמידיות וכמויות המידע הנדרשות לגיבוי מלא ואונליין של כלל המידע דרש מהירות ויעילות שפשוט לא הייתה קיימת בענן המסורתי. אך כיום, ישנן טכנולוגיות כגון Double-Take Availability המבצעת רפליקציה של מידע בזמן אמת. טכנולוגיה זו, המבוססת על 22 פטנטים רשומים, מטפלת למעשה בכל מערכת הפעלה ותוכנה ומספקת גיבוי של מסד נתונים אונליין עם RTO של כמה שניות לכל היותר. שימוש בטכנולוגיה זו אפשרי אף ברוחב פס איטי (עד MB2) וזאת באמצעות מנגנון דחיסה ייחודי הממהר את קצב העברת הנתונים, מה שמאפשר שימוש במחשוב ענן לצורך מתן פתרון DR ללא התחשבות מיוחדת במיקום השרת המגבה ומהירותו. כתוספת אף אפשר לשקול שימוש ב- x2x Replication , טכנולוגיה המבטלת את התלות בחומרה ו-וירטאלוזציה ועובדת ללא קשר לסוג התוכנה הפועלת אצלכם ואצל השרת.
כמובן ששימוש זה חייב להתבצע בזהירות המתבקשת ותוך התחשבות במגוון פרמטרים. ביניהם: מיקום השרתים, רוחב הפס ורמת האבטחה. אך ודאי שהענן הוא אפשרות אפקטיבית שבשימוש מושכל חוסכת משאבים ומונעת סיכונים מיותרים.