
חנות ברשת היא המקום הנכון ביותר להיות בו. עכשיו אתם צריכים גם למקסם את הזדמנויות מהחנות שלכם
הסטטיסטיקה לא משקרת: הקניות דרך הרשת רק הולכות וגוברות עם השנים. חנויות וירטואליות מצליחות לנגוס נתחים הולכים וגדלים מהחנויות במרחב הפיזי, והמגמה רק הולכת ומתעצמת. אם גם אתם מתכננים להקים חנות ברשת, אתם חושבים בכיוון הנכון – כיוון המחשבה שמתאים להתנהגות של הלקוחות הפוטנציאלים שלכם.
אם אתם מתכננים לפתוח חנות וירטואלית ולהתחיל למכור מיד, כדאי להקדים את התהליך בבנייה מחושבת של האתר כך שימקסם את המכירות.
הנה כמה דרכים שיעזרו לכם להגביר את המכירות בחנות הווירטואלית החדשה שלכם:
1. כתבו תיאורי מוצרים מפורטים
חשבו על הגולש שלכם בזמן שהוא מגיע אל עמוד המוצר. ככל שיהיה לו מידע מפורט יותר על תכונות המוצר והיתרונות ממנו, כך הוא יצליח לבצע החלטה מושכלת לגבי הצורך שלו במוצר.
תיאור של מוצר יכול לכלול תכונות פיזיות (מידות אורך, רוחב, גובה, משקל, צבעים); כיצד ניתן להשתמש בו (למתנה, למועד מסוים, בבית או בחוץ); מי קהל היעד שלו ("מתאים לאנשי עסקים", "לגולשי גלים מתחילים"); ומה התועלת מהמוצר – חוסך זמן, מקשט, מקל על משימה וכדומה.
התיאורים יעזרו לכם לקדם את המכירות באתר אך גם מבחינת SEO וקידום במנועי חיפוש. תיאור המוצר צריך להיות מפורט וארוך, בצורה קריאה ומושכת לקורא. השקיעו בתיאור כל מוצר בנפרד, מתוך מחשבה כיצד תוכלו לשכנע גולש אקראי שהגיע דרך מנוע חיפוש לבצע את הרכישה מיד.
2. תמונות מושכות מכמה זוויות
עמוד מוצר אינו שלם בלי כמה תמונות המחשה. אם אתם מוכרים מוצר פיזי, הוסיפו לעמוד המכירה שלו תמונות מכמה זוויות או שימושים. אם המוצר הוא וירטואלי, תוכלו לצרף תמונות של הלוגו, צילומי מסך של ממשק המשתמש וכל צילום המחשה מושך אחר.
התמונות הן כלי מכירה שאי-אפשר להמעיט בחשיבותו, לכן השקיעו בצילומים מקצועיים. אם אתם יכולים, העלו תמונות באיכות גבוהה לאתר, כאלה שיאפשרו לקונה הפוטנציאלי לבחון את הפרטים, וגם להתעכב עוד כמה רגעים על המוצר.
3. הציעו חבילת מוצרים
יש לכם מוצר פופולרי בחנות? נסו לחשוב ולבדוק עם נתוני המכירות, כיצד תוכלו לבצע תוספת-מכירה (up-sell). אתם יכולים להציע לרוכש בעת שהגיע אל מעמד הרכישה בסל הקניות באתר תוספת של מוצר משלים בהנחה.
4. בניית רשימת תפוצה
אחד הכלים האפקטיביים ביותר לשיווק ברשת הוא שיווק באימייל. גם בעידן של צמיחת הרשתות החברתיות, האימייל הישן והטוב עדיין מצליח להיות כלי יעיל להגעה ללקוחות. אחוזי ההמרה באימייל גבוהים והעלות לפרסום של ניוזלטרים נמוכה משמעותית מהאלטרנטיבות, כמו פייסבוק, פינטרסט, יו-טיוב ושאר הרשתות החברתיות.
את הניוזלטר עליכם להוציא באופן סדיר וקבוע ללקוחות. הניוזלטר שלכם יכול להיות שבועי, דו-שבועי, חודשי, או בכל תדירות המתאימה לכם.
חשוב ליצור שפה מעניינת בתוך הניוזלטר, כזו שמתאימה לקהל היעד שלכם, ומספקת לו תוכן מסקרן בדיוור – מידע, תמונות מושכות, הצעות חדשות, וטרנדים מעניינים. באמצעות תוכן מושך תצליחו לגרום ללקוחות לפתוח את הניוזלטר מתוך סקרנות, גם אם אין בכוונתם לבצע רכישה בכל פעם מחדש. אתם מרגילים אותם לתוכן מסקרן, שבבוא העת יהפוך גם לקניה.
כיצד בונים רשימת תפוצה? שני המקומות הנפוצים לבקש מהלקוחות שלכם רשות לשלוח להם דיוורים הוא בעמוד הראשי ובמעמד הרכישה. בעמוד הראשי אתם פונים לכלל הגולשים ומציעים לשלוח להם הטבות ומידע מעניין. הבקשה שלכם צריכה להיות אטרקטיבית מספיק כדי שהם יסמכו עליכם ויפקידו בידיכם את כתובת האימייל שלכם. לכן, הבטיחו דבר מה, כמו הטבות או הנחה חד-פעמית לנרשמים.
גם במעמד הקנייה אתם יכולים לנצל את הרוח הטובה של הקונה ולבקש ממנו את הרשות לשלוח לו דיוורים. תיבת סימון שבה אתם מבקשים את אותה רשות באחד מטפסי ביצוע הקנייה יכולה להעלות את מניין הנרשמים פלאים.
אחרי שבניתם רשימת תפוצה, שלחו דיוורים באופן סדיר ונהלו את הניוזלטר שלכם בדיוק כמו את שאר אפיקי המדיה והשיווק שלכם.
5. כפתורי שיתוף
תנו ללקוחות שלכם את האפשרות לספר עליכם לחבריהם. כפתורי שיתוף לפייסבוק, אינסטגרם, וגם לשליחה באימייל הם הדרך שבה הלקוחות יכולים להציע את המוצרים או לספר על החנות שלכם לחברים שלהם.
אם אתם עוסקים בענף נישתי, לקוח שמגיע אליכם עשוי להיות חלק מקהילה של חובבים העוסקים בתחום והוא ישמח לשתף מציאות מהאתר שלכם. בנוסף, אנשים נוטים לשלוח לעצמם מידע מהאתר לאימייל כדי לחזור במועד אחר לביצוע הרכישה. תנו ללקוחות את ההזדמנות לספר עליכם ברחבי הרשת. הם יכולים להיות המשווקים הטובים ביותר שלכם.